Як не помилитись із вибором ківі?

18 листопада 2021, 06:11 3172

Ківі — один із найбільш корисних фруктів. Він містить велику кількість вітаміну С. Крім цього, вживання ківі сприяє виведенню з організму нітратів та надлишкового холестерину.

Але поряд із хорошими плодами трапляються і непридатні для харчування.

Як не помилитись із вибором?

1. Шкірка ківі завжди тонка і покрита дрібними ворсинками (виключенням вважаються кілька сортів гладких ківі без ворсинок, але у продажу вони з'являються дуже рідко).

2. Не слід брати плоди з плямами плісняви, темними місцями — це ознаки того, що продукт уже почав псуватися.

3. Якщо ви плануєте відразу з'їсти ківі, можна купити м'який фрукт, він буде стиглим та солодким. Але якщо ківі чекає свого часу на святковому столі, то краще купувати тверді плоди.

4. Колір шкірки може варіюватися від зеленого до майже коричневого.

5. Стиглий плід ківі завжди пружний (при натисканні на ньому не залишається вм'ятин, але в той же час він не нагадує камінь). Про всяк випадок злегка натисніть на плодоніжку фрукта. З-під вашої руки не повинна виділятися волога, інакше ви маєте справу із зіпсованим або перезрілим екземпляром.

6. Аромат у ківі фруктовий, але не різкий (запах відчувається через шкірку та посилюється в ділянці плодоніжки). Підключіть нюх: якщо ківі має винний аромат — це вже поганий симптом.


AgroPortal.ua за матеріалами Foodandmood.com.ua