Жителі Херсонщини отримають 16 млн грн дотацій за телят

15 травня 2019, 16:55 1872

Понад 5 тисяч фізичних осіб — власників ВРХ отримають дотації  в рамках реалізації урядової програми з підтримки галузі тваринництва в Херсонській області.

Про це йдеться у повідомленні Херсонської ОДА.

«За перші 4 місяці 2019 р. дотації нараховані 5054 фізичним особам, жителям Херсонщини, на 11 тисяч голів молодняка ВРХ у загальній сумі 16 млн грн. Для порівняння — за весь минулий рік 4830 жителів Херсонської області отримали дотації на суму 14,8 млн грн», — говориться у повідомленні. 


Для довідки: програма передбачає надання дотації фізичним особам, що утримують ідентифікований та зареєстрований молодняк великої рогатої худоби, який народився в господарствах фізичних осіб, а також за молодняк, набутий шляхом переміщення від інших власників. Власники молодняка можуть отримати (в залежності від віку молодняка) до 2500 грн дотацій на кожну голову ВРХ до 13-місячного віку.

Для отримання коштів необхідно здійснити ідентифікацію тварин шляхом біркування та реєстрації, зібрати мінімальний пакет документів та подати їх до сільської, селищної, міської ради або ради об'єднаної територіальної громади. Бюджетні кошти надійдуть на поточний рахунок, відкритий у банку.

Документи приймаються протягом року в порядку черговості — до 1 травня, до 1 вересня та до 1 грудня.