Прогноз: В Україні триватиме подальше скорочення поголів’я ВРХ

18 лютого 2021, 17:32 2551

За оцінками аналітичного центру «Асоціації виробників молока», промисловий сектор на 1 січня 2021 р. утримує 421 тис. голів корів, домогосподарства — 1,272 млн голів. Впродовж 2021 р. очікується подальше скорочення поголів’я.

Про це заявила генеральний директор «Асоціації виробників молока» Ганна Лавренюк під час онлайн-заходу в рамках EuroTier Digital на тему: «Сучасне тваринництво — потенціал для інвестицій в Україні».

«У південних та східних областях підприємствам доведеться здійснювати розрахунки з продуктивності тварин з метою зменшення кількості корів, які потребують годівлі, щоб дочекатися нового сезону. Адже ситуація з кормами подекуди критична», — зазначає Ганна Лавренюк.

За її словами, попри таку ситуацію, можна відмітити позитивну тенденцію — на ринку залишаються бізнес-орієнтовані молочні ферми, де обсяг виробництва молока за 2020 р. зріс на 0,8%.

«Цьогоріч ми прогнозуємо також зростання виробництва молока на таких фермах за рахунок підвищення ефективності та продуктивності. Попри кризу в 2020 р. молочно-товарні ферми продовжили інвестиції в модернізацію виробництва. За підсумками державної програми відшкодування тваринницьких об’єктів, у 2020 р. в Україні було введено в експлуатацію 15 нових молочно-товарних ферм», — стверджує Ганна Лавренюк.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua