Ніка-Тера допомагає боротися з АЧС

12 серпня 2016, 12:05 2105

Морський термінал «Ніка-Тера» допомагає не допустити поширення епідемії африканської чуми свиней в Миколаївській області та сприяє її локалізації.

Про це повідомляється на сайті компанії.

Спільно з владою Новоодеського і Вітовського районів області порт включився в організацію роботи карантинно-поліцейських постів для дезінфекції автотранспорту, що направляє в бік міста Миколаєва й покидає межі населеного пункту.

«Спільними силами були виставлені карантинно-поліцейські пости зі спеціальною технікою для дезінфекції автомобілів. У виготовленні дезбар’єрів нам допоміг «Морський спеціалізований порт Ніка-Тера». Також встановлено відповідні попереджувальні знаки, забезпечено цілодобове чергування, проводиться подворовий обхід з метою врахування всього поголів'я свиней, обов'язкові щеплення і інші оперативні заходи. АЧС завдає значних матеріальних збитків району, і ми вдячні всім, хто простягає руку допомоги в боротьбі з хворобою», — зазначив голова Вітовської РДА Олександр Демчук.

Виготовлені «Ніка-Терою» дезбар'єри були встановлені дуже оперативно.

«Ситуація щодо африканської чуми свиней і  в Україні, і в Миколаївській області залишається напруженою. Наше місто вже визнано зоною нагляду. Хоч «Ніка-Тера» — це порт, і ми не маємо відношення до тваринництва або епізоотичної комісії, ми розуміємо, що можливе поширення даного захворювання загрожує місту, країні та економіці втратами. Сподіваємося, що все обернеться, і цю хворобу вдасться оперативно локалізувати», — говорить голова товариства «МСП Ніка-Тера» Олександр Гайду.


Для довідки: З початку 2016 р. в Україні зареєстровано 27 випадків АЧС, в тому числі в Полтавській (3 випадки), Одеській (15), Житомирській (1), Кіровоградській (1), Хмельницькій (1), Миколаївській (2), Сумській (1), Чернівецькій (1), Черкаській (1) і Чернігівській (1) областях.