На Волині збільшилась кількість племінних підприємств

04 грудня 2020, 14:22 3214

У Волинській області двом суб’єктам господарювання присвоєно статус племінного репродуктора в галузі молочного скотарства.

Про це повідомляють у Департаменті агропромислового розвитку Волинської ОДА.

Відповідно до рішення експертної комісії Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України щодо присвоєння та позбавлення відповідних статусів суб’єктам племінної справи у тваринництві наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 30 листопада 2020 р. №2466-20 двом суб’єктам господарювання області присвоєно статус племінного репродуктора в галузі молочного скотарства, а саме: СТзОВ «Прогрес»статус племінного репродуктора голштинської породи, ФГ «Стельмащук» племінного репродуктора джерсейської породи.

Загалом на Волині по молочному скотарству функціонує 12 племінних заводів та 6 племрепродукторів, у галузі м’ясного скотарства 8 племзаводів та 6 племрепродукторів, свинарством займаються 1 племзавод та 2 племрепродуктори, 1 племрепродуктор вівчарством та 1 племзавод розведенням райдужної форелі, у птахівництві функціонує 2 племрепродуктори.