На Сумщині визначили шляхи вирiшення проблеми в тваринництві

17 лютого 2021, 10:29 2011

Однiєю з проблем агропромислового комплексу Сумської областi є тенденцiя до зменшення поголiв'я худоби та птицi як на пiдприємствах, так i в господарствах населення.

Про це AgroPortal.ua повідомили в Департаменті агропромислового розвитку Сумської ОДА.

Відзначається, що проєктом Програми розвитку агропромислового комплексу Сумської областi на перiод до 2027 року передбачаються шляхи вирiшення даної проблеми.

Зокрема, планується проведення аукцiонiв з продажу прав оренди земель сiльськогосподарського призначення iз загальною площею не менше 3 тис. га щорiчно та цiльовим призначенням для ведення фермерських господарств, у тому числi для забезпечення потреб галyзi тваринництва.

Також передбачається укладання договорiв оренди на неуспадкованi та невитребуванi земельнi дiлянки (частки/паї), землi сiльськогосподарського призначення комунальної форми власностi iз суб'єктами господарської дiяльностi, якi займаються тваринництвом.

Планується створення громадських пасовищ відповідно до потреб домогосподарств населення.

Крім того, буде продовження дії державної фiнансової пiдтримки для фермерських господарств шляхом надання бюджетної дотацiї за утримання корів, у власностi яких перебувае вiд 5 корів, iдентифiкованих та зареєстрованих вiдповiдно до законодавства.


Іванна Панасюк, AgroPortal.ua