«М'ясо з пробірки» з’явиться на полицях наступного року

09 січня 2021, 08:17 3221

Нідерландська компанія Mosa Meat, яка з 2013 року розробляє «м'ясо з пробірки», має намір у 2021 р. отримати дозвіл регулюючих органів на свою продукцію. Очікується, що продукт з’явиться на полицях до кінця 2022 року.

Про це у соцмережі Facebook написав радник з питань сільського господарства Посольства Королівства Нідерландів в Україні Рейнауд Наутен.

Компанія спеціалізується на виробництві гамбургерів з котлетою з культивованого яловичого м'яса. Його вирощують на основі клітин корови, при цьому тварин не вбивають і їх потрібно значно менше.

«Цікавим є факт, що ціна бургеру на момент анонсу у 2013 р. становила €250 тис. За останні роки фахівцям компанії вдалося знизити вартість вирощуваного м'яса у 88 разів, однак вони розраховують, що зможуть випускати бургери за €9 за штуку», — пише він.