Великий виробник молока Хмельниччини збільшить дійне стадо на чверть

08 серпня 2019, 11:05 1563

ТОВ НВА  «Перлина Поділля» до 2021 року планує наростити дійне стадо на 25% — до 1700 голів.

Про це повідомляє Асоціація виробників молока з посиланням на генерального директора підприємства Сергія Іващука.

«Нині поголів«я  становить 2400, з них 1143 — дійного стада. Плануємо наступного року збільшити поголів«я ще на 400-450 голів. Загалом протягом трьох років хочемо збільшити поголів«я на 25% — до 1700 голів дійного стада. Тому в планах — розвивати, а не скорочувати», — сказав Іващук.

Для створення комфортних умов утримання ВРХ корівники на фермі обладнанні за сучасними технологіями. Особливу увагу на підприємстві приділяють заготівлі грубих кормів.

«Грубі корми для годування тварин у нас власного виробництва. Господарство обробляє близько 6800 га ріллі. Силос, сінаж, сіно заготовлюємо на власних потужностях. Адже в структурі собівартості виробництва сировинного молока понад 50% займають корми.  На ціни шротів, соняшнику, ріпку та кукурудзи не можемо впливати. Але можемо зменшити собівартість грубих кормів: сінажу, люцерни, тритикале, жита. Тому велику увагу приділяємо заготівлі та зберіганню цих кормів», — додав Іващук.

За його словами, компанія постійно удосконалює зберігання кормів. Нині будує нові силосні ями та  реконструює вже наявні.

Щороку підприємство заготовлює силосу 16 тис. т, люцернового сінажу — 5-6 тис. т та сінаж з тритикале для сухостійних корів.


Для довідки: ТОВ «НВА «Перлина Поділля» (Хмельницька обл.) займається рослинництвом та молочним скотарством. Молочне стадо представлене голштинською та українською червоно-рябою молочними породами. Загальне поголів'я — 2400, серед них дійних корів — 1143 голів. Середній річний надій на фуражну корову за 2018 рік — 8800 кг.

З 2018 року вся молоко-сировина на підприємстві виробляється екстра-класу, відповідає європейським стандартам та реалізується на Тернопільський молокозавод, де роблять продукцію під брендом «Молокія». ТОВ НВА «Перлина Поділля» пройшло сертифікацію для експортування молока закордон.