Група бджолярів з Одещини експортує мед до Європи

31 серпня 2020, 09:50 4433

Група бджолярів з смт. Ширяєве Одеської області приступили до відкачування меду сезону 2020 р., який згодом буде відправлений до Європейського Союзу.

Про це йдеться у повідомленні Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP).

Основний обсяг зібраного меду група «Бджолярі Ширяєве» планує здати компанії «Мед-ОК» для подальшого експорту в Європу. Така бізнес-модель вже апробована бджолярами протягом декількох минулих сезонів і є оптимальною при сформованій ринковій кон'юнктурі.

Як зазначається, через несприятливі погодні умови, що панували в регіоні з самого початку весни збір меду у 2020 р. виявився відносно невеликим у порівнянні з минулими сезонами. Тому бджолярі з одного боку хочуть по-максимуму отримати весь урожай. З іншого — розуміють, що бджоли повинні бути забезпечені достатнім запасом харчування для зимового сезону.

«Вихід із ситуації знайдений — бджолярі прийняли рішення приготувати в якості харчування на зиму для бджіл легкозасвоюваний живильний сироп на основі цукру з додаванням ферментів. Незважаючи на додаткові витрати на приготування сиропу, таке рішення дозволить забезпечити максимально можливий відбір меду і при цьому дасть впевненість в тому, що бджолині сім'ї перезимують успішно», — додали в UHBDP.