Дві ферми на Волині отримали племінні статуси

19 лютого 2021, 12:15 3711

Статус суб'єктів племінної справи у тваринництві отримали два господарства у Волинській області.

Про це йдеться у повідомленні Департаменту агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації.

Так, фермерське господарство «П'ятигірське» отримало статус племінного репродуктора з розведення великої рогатої худоби голштинської молочної породи, а ТОВ мисливське господарство «Поліське» — племінного репродуктора з розведення абердин-ангуської м'ясної породи.

У ФГ «П'ятигірське» кількість молочних корів з надоєм 6 т  молока і вище становить 87,6% від поголів'я корів. Середній надій на корову 6200 кг.

У ТОВ МГ «Поліське» класність м'ясних корів у стаді становить «еліта-рекорд » і «еліта» — 89% від основного поголів'я корів, I клас- 11%.

Станом на 15 лютого 2021 р. в області функціонує 23 суб'єкти племінної справи у тваринництві, в тому числі: 14 — з розведення ВРХ молочного напрямку (української чорно-рябої та голштинської порід); 2 — з розведення ВРХ м'ясного напрямку (абердино-ангуської м'ясної породи); 3 — з розведення бджіл (карпатської породи); 3 — з розведення риб (коропа люблінського внутрішньо-породного типу української рамчастої породи та форелі райдужної); 1 — з проведення штучного осіменіння худоби (підприємство по племінній справі у скотарстві II категорії); 1 — суб'єкт господарювання претендує на отримання відповідного статусу в галузі молочного скотарства.