З аграрними розписками вже працює чотири банки

19 червня 2018, 12:39 4484

«Правекс Банк» став четвертим із банків, які працюють в Україні з аграрними розписками. Наприкінці травня він надав кредит приватному підприємству «Новгород-Сіверські аграрні інвестиції» (Чернігівська область).

Як повідомляє Національний прес-клуб «Українська перспектива», заставою за аграрною розпискою став урожай кукурудзи обсягом 11,8 тис. тонн, який планують зібрати вже цієї осені. Оскільки кредит «Правекс Банком» надавався грошима, то й повертатиметься він також у гривнях. 

Зазначається, що для «Новгород-Сіверських аграрних інвестицій» це перша аграрна розписка. І третя — серед оформлених групою компаній «РОСТОК-ХОЛДИНГ», до складу якої входить згадане підприємство. 

У лютому 2018 року приватні підприємства «Аграрні інвестиції» та «Ямпіль Інвест» (Сумська область) отримали кредити за аграрною розпискою через OTP Bank.
 
«Залежно від потреб у фінансах і матеріально-технічних ресурсах підприємства вирішують, як і де їх залучити, які при цьому інструменти використати», — наголосив фінансовий директор «РОСТОК-ХОЛДИНГУ» Сергій Бочаров.


Для довідки: з аграрними розписками в Україні працюють «Агропросперіс Банк», OTP Bank, Piraeus Bank, «Правекс Банк».