Регіональні банки кредитують аграріїв починаючи від 100 га

05 травня 2018, 11:45 4622

В питаннях кредитування сільськогосподарських підприємств «Банк Львів» орієнтується на наявність в обробітку від 100 га землі у разі видачі кредиту господарствам, що займаються вирощуванням зернових, і утримання від 100 голів ВРХ для підприємств з тваринницьким напрямом.

Про це AgroPortal.ua розповіла менеджер бізнес-клієнтів «Банк Львів» Наталія Козак.

За її словами, на заході України під час весняної посівної сільгоспвиробники активно залучають кредитні кошти для придбання мінеральних добрив, ЗЗР, пального. Також чимало аграріїв користуються кредитними коштами для придбання техніки.

«Банк Львів» з початку цього року почав більше кредитувати сільськогосподарські підприємства, і вже зараз частка «аграрних» кредитів складає 25% від загального кредитного портфелю. Маємо програму по наданню кредитів під потреби, по терміну до 2 років, а також інвестиційні — до 5 років», — зазначає представник банку.

За словами Наталії Козак, обов’язковою умовою кредитування є наявність заставного майна, але при цьому фінансова установа не прив’язується виключно до нерухомості, у випадку з аграріями заставою може слугувати обладнання чи техніка, навіть вживані.

«Я не можу сказати, що «Банк Львів» має найнижчі ставки по кредитуванню, вони на рівні 19-20% річних при кредитуванні в гривні. Але ми забезпечуємо швидкість в прийнятті рішень. За умови, що клієнт подав з першого разу всі необхідні документи, рішення з надання кредиту приймається протягом 4-5 днів», — зазначає Наталія Козак.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua