На Сумщині ОТГ примножила бюджет в 10 разів

07 липня 2019, 12:00 2707

Миколаївська об’єднана територіальна громада (ОТГ), що на Сумщині, з моменту утворення у 2016 р. збільшила бюджет майже у 10 разів.

Про це розказав голова Миколаївської ОТГ Іван Ігнатьєв, пише на своїй сторінці у соцмережі Facebook президент асоціації «Український клуб аграрного бізнесу», гендиректор компанії ІМК Алекс Ліссітса.

«У 2016 році, коли було 7 сільських рад мали 16,7 млн грн. У цьому році, враховуючи субвенції, ми отримали 110 млн грн. ОТГ примножила бюджет в 10 разів», — зазначає Іван Ігнатьєв.

За його словами, за цей час «вдалося вивести освіту на новий рівень, підвищити якість медицини і ввести сімейних лікарів».

«Кожен сімейний лікар забезпечений автотранспортом. Тепер на керівні місця не подають кандидатури, а ми самі пропонуємо кандидатам вакансії. Усі лікарі та інші муніципальні службовці — місцеві. З власних резервів ОТГ ми додали їм до зарплат», — ділиться досвідом голова Миколаївської ОТГ.

У свою чергу Алекс Ліссітса наголошує на важливості реформи децентралізації для розвитку сільських територій. 

«Молодь після закінчення вузів не хоче повертатися у село і розвивати його. Молоді люди залишаються у місті і цей процес урбанізації не зупинити. Тому, аби не втратити село, необхідно не зупиняти початі реформи, а навпаки — продовжити процес децентралізації, коли сільські громади самі вирішуватимуть, що їм робити із переданими повноваженнями та ресурсами», — констатує Алекс Ліссітса.