Дотацію за телят на Херсонщині отримали понад 12 тисяч селян

17 грудня 2019, 10:56 2688

Департамента агропромислового розвитку Херсонської облдержадміністрації підвів підсумки реалізації державної програми щодо фінансової підтримки галузі тваринництва передбаченої для фізичних осіб-власників великої рогатої худоби за 2019 р.

Як говориться у повідомленні департамента, протягом поточного року спеціальною бюджетною дотацією за вирощування молодняка великої рогатої худоби скористалися  більше 12 тис. фізичних осіб — власників худоби.

«Загальна сума нарахованої дотації склала 28,4 млн грн за вирощування 26,1 тис. голів худоби. На сьогодні розподілено та виплачено 21,3 млн грн, решту коштів дотації, в сумі 7,1 млн грн, фізичні особи отримають до кінця поточного року в повному обсязі», — запевнили у відомстві.

Також зазначається, що масштаб реалізації державної підтримки по цьому напрямку збільшився майже у 2 рази, відповідно до минулого року, що сприятиме стабілізації чисельності поголів«я великої рогатої худоби та покращенню матеріального становища на селі від реалізації продукції.

«Так, у 2018 році дотацію отримали 5,0 тис. фізичних осіб за вирощування 13,5 тис. голів молодняка великої рогатої худоби в сумі  14,8 млн грн», — додали в Херсонській ОДА.