ДПЗКУ та Артемсіль виставлять на приватизацію (оновлено 13:28)

03 березня 2020, 13:08 3169

Кабінет міністрів України скасував монополію на виробництво солі в Україні. Державне підприємство «Артемсіль» приватизують.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук у своєму Telegram-каналі.

«Підприємство вже раніше отримувало штраф від Антимонопольного комітету обсягом 3,14 млн гривень через маніпуляції з ціною на сіль. Більше того, керівництво держпідприємства є фігурантами справ про хабарі у 800 тис грн.

Уряд ставить крапку в цій історії. «Артемсіль» буде приватизована через прозорий аукціон», — написав він.

У свою чергу Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства повідомило, що Кабмін сьогодні, 3 березня, погодив передачу ще 431 держпідприємства в управління Фонду держмайна України з метою подальшої приватизації.

«Уряд і Мінекономіки послідовно реформують управління державним майном. Разом з підприємствами, переданими в грудні 2019 року, у нас вже майже тисячу держпідприємств, які після приватизації матимуть шанс розвиватися, модернізуватися і давати гідний заробіток працівникам. Це реальна справа, про яку раніше тільки говорили, а ми її зробили», — підкреслив міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов.

Крім того, в міністерстві зазначили, що з ініціативи Фонду державного майна України Кабінетом міністрів узгоджені для передачі на приватизацію 100% акцій державних підприємств Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства:

- АТ «Державно-продовольча зернова корпорація України»;

- ДАК «Хліб України»;

- ДП «Артемсіль України».