Аграрний комітет пропонує збільшити обсяг дотацій для АПК в бюджеті-2021

01 жовтня 2020, 09:09 2669

Комітет Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики 30 вересня запропонував збільшити обсяг держпідтримки сільгоспвиробникам до 8,4 млрд грн.

Про це повідомив народний депутат, член аграрного комітету Сергій Лабазюк на своєму Telegram-каналі.

«Підтримали пропозиції підкомітету щодо направлення на Бюджетний комітет Верховної Ради України пропозиції щодо збільшення фінансування держпідтримки аграріям на 4,4 млрд грн в проекті Держбюджету на 2021 р. №4000», — сказав він.

При цьому Лабазюк уточнив, що комітет не вніс додаткову аргументацію звідки компенсувати видатки.

Також члени комітету підтримали до другого читання проект №3295 про Державний аграрний реєстр.

«Тобто не внесли компанію в реєстр — не маєш права на дотації. Разом з тим розширили підтримку по садівництву, аквакультурам тощо», — додав парламентар.

Крім того, обранці почали обговорювати проект про ветмедицину №3318, однак через велику кількість поправок — розгляд по суті перенесли на наступний комітет.

В свою чергу заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький у Facebook пояснив, що цього року, коли неврожай і складні погодні умови, є важливим передбачити достатньо коштів на 2021 рік, щоб реалізувати напрацювання, які націлені на розвиток виробництва продукції з доданою вартостю: садівництво, тваринництво, органічне виробництво овочівництво.

«Також необхідно активно відновлювати і розвивати зрошення та компенсацію відсотків по кредитам, і державну підтримку агрострахування. Чекаємо на засідання бюджетного комітету та наступних рішень в рамках бюджетного процесу. Сподіваємось, що кінцевий результат буде на користь аграрних виробників, та буде виділено достатньо коштів в прийнятому в цілому законі України про бюджет на 2021 рік», — додав він.