Зерновий мемеорандум планують переглядати не раніше лютого

15 січня 2020, 09:14 1473

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України поки не планує переглядати домовленості, закріплені Меморандумом про взаєморозуміння між учасниками ринку зерна.

Про це заявив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тарас Висоцький, йдеться у повідомленні відомства.

Як зазначається, на сьогодні експортовано 32,3 млн тонн зерна та зернобобовых з урахуванням борошна, що відповідає запланованій динаміці.

«В кінці лютого, за результатами 8 місяців поточного МР, будемо обговорювати доцільність підписання додатку до Меморандуму про фіксацію обсягів зерна на експорт. Проте, наразі немає ризиків для перегляду встановлених домовленостей між міністерством та експортерами», — відмітив Тарас Висоцький.

Так, на зовнішні ринки поставлено 15,4 млн т пшениці з продуктами переробки та 12,8 млн т кукурудзи.


Для довідки: в жовтні було підписано Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України (МінРЕТС) і суб'єктами господарювання-експортерами зерна в 2019/2020 МР. Він відрізнявся від попередніх тим, що не мав додатку про обмеження експорту зерна.