Завершення інвентаризації держземель вирішили відкласти на два місяці

04 серпня 2020, 09:46 2340

Завершення інвентаризації сільськогосподарських земель державної власності через пандемію коронавірусу відтерміновано до 21 вересня 2020 року.

Про це повідомив голова Державної служби геодезії, картографії і кадастру Роман Лещенко на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що через COVID-19 та карантинні обмеження, які були запроваджені по всій країні, процес державної інвентаризації земель затягнувся.

«Всі виконавці визнали, що не змогли виконати свої зобов'язання до 20 липня, як передбачалося підписаними угодами. Через карантин та наявність великої кількості оскаржень тендерних закупівель до Антимонопольного комітету, укладання договорів (з підрядниками — Ред.) відбулося лише в травні-червні, а не в березні. В силу цих обставин інвентаризація стартувала на 2 місяці пізніше, ніж заплановано», — повідомив він.

Роман Лещенко зауважив, що за результатами зустріч з представниками компаній, які перемогли в тендерах на проведення державної інвентаризації земель в Україні, прийняте рішення погодити з Кабінетом Міністрів України відтермінування завершення інвентаризації сільськогосподарських земель державної власності до 21 вересня 2020 року.

«Виконавці запевнили, що у двомісячний термін роботи будуть виконані. В іншому разі вони будуть нести юридичну відповідальність, в тому числі — жорсткі фінансові санкції, передбачені діючими договорами», — додав Лещенко.