На Львівщині зафіксували аграрний прогрес

28 січня 2019, 16:30 2282

У Львівській області зафіксовано зростання виробництва сільськогосподарської продукції майже на 5%.

Про це повідомляє в прес-служба Львівської ОДА.

«Щороку зростає обсяг виробництва аграрної продукції. Відродження села є одним з пріоритетів, про який турбується і вболіває обласна влада. Ми зростаємо у ягідництві, сімейних молочних фермах — в тих речах, де, здавалось, ми вже загубили прогрес», — наголосив під час публічного звіту обласний голова Олег Синютка.

За його словами, у Львівській області було відкрито 35 нових кооперативів, 123 сімейних молочних ферм, оброблено 153,7 гектарів нових плодово-ягідних насаджень.

Також в регіоні було проведено важливі аграрні події міжнародного рівня. Зокрема, Міжнародний форум «Агропорт Захід 2018», Міжнародна агропромислова виставка »Євро Агро 2018», Аграрна панель в рамках Міжнародного економічного форуму, і Молочний форум.

Досягненням минулого року стало введення в дію низки інвестиційних проектів: ПП «Західний Буг» в Сокальському районі та м. Броди (2 елеватори потужністю 20 тис тонн зерна кожен), ТзОВ «РЕНОМА» Жовківського району (завод з переробки меду потужністю 500-1000 тонн/рік), ТзОВ «Лемберг Міт» Кам'янка-Бузького району (м'ясопереробний цех із добудовою холодильних камер потужністю зберігання 3,5 тис. тонн), ПП «Оліяр» Пустомитівського району (переобладнано цех з виготовлення рафінованої олії 300 тонн/добу), ТзОВ «Велд оф Спайсіз» Стрийського району (заготівельний цех харчових продуктів (спецій та приправ, харчових концентратів до м'ясних, молочних та рибних продуктів), ТзОВ «Агро ЛВ Лімітед» Самбірського району (елеватор потужністю 6 тисяч тонн зерна), ТзОВ «Кормотех» Яворівський район (виробництво кормів для домашніх тварин) тощо.