DLG: Здоров'я ґрунту — запорука стабільних врожаїв

01 липня 2019, 10:04 1715

До International Field Days Ukraine 2019 приєдналися більше 80 компаній та організацій з України, Австрії, Німеччини, Франції та Нідерландів.

Протягом трьох днів близько 2 тис. агровиробників, представників агробізнес-компаній, науковців та майбутніх спеціалістів скористалися платформою, щоб ознайомитися з новинками техніки та агротехнологій, отримати консультації й відвідати дискусії з провідними експертами ринку та просто поспілкуватися з колегами-фахівцями.

На заході було урочисто встановлено «патріотичний» рекорд — створено найбільше зображення орнаменту вишиванки (162 метри завдовжки, 28 метрів завширшки) на тлі поля. Зображення було виконано самохідним оприскувачем Berthoud Raptor 4240 (Франція) завдяки використанню технологій точного землеробства. Рекорд увійшов до Національного реєстру рекордів України.

«Здоров'я ґрунту — запорука стабільних врожаїв» — саме з таким лейтмотивом проходила ділова програма виставки, розроблена експертами DLG за підтримки Міністерства продовольства та сільського господарства Німеччини. Аграріям запропонували корисні доповіді та подіумні дискусії на тему ерозії ґрунтів, спеціальні експозиції («Ґрунтовий профіль: як оптимізувати структуру ґрунту», «Бочка Лібіха та лімітуючі фактори», «Диджиталізація»), демонстрації технологій обприскування та внесення добрив.
В рамках спеціалізованої виставки «Міжнародні дні поля в Україні» пройшов тренінг Польової школи фермера «Ґрунтозберігаючі технології у землеробстві» за проектом «Інтегроване управління природними ресурсами на деградованих ландшафтах степової та лісостепової зон України», що реалізується Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (ФАО) за фінансової підтримки Глобального екологічного фонду (ГЕФ).

«Не зважаючи на надзвичайно насичений календар подій та непростий сезон, раді, що наш майданчик інноваційних технологій зацікавив чимало аграріїв. Всі, хто долучився до події, зробили вагомий внесок в обмін знаннями та розвиток ділових відносин між фермерами, виробниками, дистриб«юторами, експертами та медіа», — повідомила директор ТОВ «ДЛГ Україна» Юлія Бондаренко.

Не обійшлося і без корисних тематичних заходів для молодих фахівців. Так, 20 червня в рамках заходу відбулося професійне змаганння серед молодих спеціалістів агрономічного напрямку — «Польова БОРНЯ 2019 — практична частина конкурсу «Кращий молодий агроном 2019». Переможцем змагання став головний агроном «Поділля Плюс» із Хмельниччини 26-річний Василь Безкоровайний, який виборов приз DLG поїздку на AGRITECHNICA 2019 до Німеччини.