У Deutsche Bahn заявили, що не збираються управляти Укрзалізницею

23 січня 2020, 15:31 2036

Національний німецький оператор залізничних перевезень Deutsche Bahn  не планує брати в управління українську «Укрзалізницю».

Про це виданню Deutsche Welle повідомили у пресслужбі компанії.

«DB Engineering & Consulting — консалтингова компанія у складі Deutsche Bahn, що працює над проєктами у сферах інфраструктури, мобільності і транспорту -консультуватиме і підтримуватиме «Укрзалізницю» у підприємницьких і технічних питаннях», — йдеться у відповіді німецької компанії.

Саме про це, за інформацією німецької сторони, йдеться у «попередній угоді», підписаній 22 січня у Давосі, де проходить Всесвітній економічний форум.

За інформацією Deutsche Bahn, на початку лютого до Києва прибуде член правління компанії, відповідальний за питання інфраструктури Рональд Пофалла. Посадовець німецької компанії, контрольний пакет акцій якої належить державі, підпише з представниками українського уряду Меморандум про порозуміння, в якому будуть зафіксовані деталі співпраці з «Укрзалізницею».

Тим часом про те, що фахівці Deutsche Bahn будуть саме радниками у реформуванні «Укрзалізниці», заявив і український міністр інфраструктури Владислав Криклій. Водночас, міністр не виключив інших форматів співпраці у майбутньому.

«Поки що це умовно радники, а надалі будемо дивитися», — сказав Криклій журналістам «Інтерфаксу» у кулуарах форуму Давосі після гучної заяви Гончарука про передачу «Укрзалізниці» в управління німецькій компанії.

Міністр уточнив, що Україна радитиметься з німецькими фахівцями, зокрема, щодо розвитку пасажирських і вантажних перевезень. На переконання урядовця, стратегічне партнерство із Deutsche Bahn збільшить транзитний потенціал України.


Для довідки: 23 cічня під час Українського сніданку на Економічному форумі в Давосі Олексій Гончарук уточнив, що «Укрзалізницю» планують віддати в управління Deutsche Bahn AG на 10 років. «Так, ми хочемо віддати німцям на 10 років в управління залізницю», — сказав прем'єр.