Україну на BioFach-2020 представлятиме 37 компаній

10 лютого 2020, 16:55 2771

На найбільшій міжнародній виставці органічних харчових продуктів BioFach-2020 прийматиме участь 37 компаній. З них 18 знаходитимуться в Національному павільйоні України Organic Ukraine Business Hub, інші матимуть ІТС стенд або ж будуть індивідуальним експонентом.

Про це повідомляє кореспондент AgroPortal.ua.

«Органічний ринок динамічно розвивається як на внутрішньому ринку так і на експорт. На виставці BioFach-2020 будуть представлені компанії, які демонструють досягнення органічного сектору України», — зазначає заступник директора Швейцарського бюро співробітництва Посольства Швейцарії в Україні Віктор Шуткевич під час органічного медіа-бранчу.

За словами директора органу сертифікації «Органік Стандарт» Сергія Галашевського, вже протягом багатьох років світовий ринок органічної продукції щороку зростає на 15%.

«Тобто це стабільний сектор, який демонструє зростання і Україна є вагомим гравцем на міжнародних ринках. За даними 2018 року 83% із загальної кількості експортованої органічної продукції було спрямовано в Європу, 13% — в США і Канаду, незначний відсоток експортуємо в Азію. Загалом за 2018 рік було експортовано 390 тис. т органічної продукції на суму $157 млн», — зазначає Сергій Галашевський.

За його словами, в ТОП-5 органічних продуктів, за об'ємами експорту, ввійшли кукурудза, пшениця, соя, соняшникова олія, яблучний концентрат.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua