Суд поставив остаточну крапку в справі про квотування добрив

23 вересня 2021, 09:54 2937

Шостий апеляційний адміністративний суд 22 вересня 2021 р. постановив ухвалу про закриття апеляційного провадження у справі за адміністративним позовом ТОВ «Хімвектор» до МКМТ та Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України з метою введення квотування імпорту добрив.

Представник позивача звернувся до суду із заявою про відмову від позову, говориться у повідомленні асоціації «Український клуб аграрного бізнесу».

Даною ухвалою підтверджується визнання нечинним попереднього рішення Окружного адміністративного суду м. Києва на користь ТОВ «Хімвектор».  Відповідно, рішення Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі (МКМТ) про закінчення торговельного розслідування без застосування квот на добрива є правомірним.

«Все, історія квот закрита. Нарешті маємо остаточну перемогу у тривалій боротьбі проти введення квот на добрива, як на азотні, так і на комплексні. Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу», яка була стороною даних судових процесів, на протязі всього часу послідовно відстоювала позиції українських аграріїв. Особлива подяка в цьому процесі нашим надійним та професійним партнерам — компанії Arzinger та зокрема Євгену Дядюку, який представляв УКАБ в апеляційному суді», — відмітив після судового засідання генеральний директор УКАБ Роман Сластьон,.


Для довідки: 31 березня 2021 року ОАСК виніс рішення у справах №№ 640/16663/20 і 640/16665/20, якими скасовується рішення Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі від 22 червня 2020 року про недоцільність квотування на ринку добрив та зобов«язав МКМТ прийняти рішення про введення квот на імпорт азотних і комплексних добрив в Україну.  Таким чином суд задовольнив позовні вимоги ПрАТ «Азот» та ТОВ «Хімвектор», які входять до складу групи компаній Ostchem, що належить Дмитру Фірташу. Відповідні позови компанії подали в липні 2020 року після оприлюднення рішення МКМТ не вводити квоти на імпорт мінеральних добрив.