Сучасні системи зв'язку: передача повідомлень і контроль техніки в одному пристрої

13 червня 2019, 12:14 4129

Висока конкурентність у сучасному агросекторі вимагає забезпечення максимальної продуктивності праці. Сучасні технологічні рішення радіозв'язку системи MOTOTRBO™ для диспетчерських центрів здатні забезпечити надійний зв'язок де завгодно, з ким завгодно та повністю контролювати комунікації для підвищення ефективності та безпеки на підприємстві.

Ця професійна цифрова комунікаційна платформа поєднує в собі можливості двостороннього радіозв'язку і новітні цифрові технології. Вона забезпечує бездоганну інтеграцію голосових і цифрових даних, зручна у використанні і пропонує розширений функціонал та збільшене число каналів, щоб задовольнити зростаючі вимоги до засобів зв'язку, йдеться у повідомленні Motorola Solutions.

«Завдяки чіткій і швидкій передачі голосу та підвищеній ємності акумуляторних батарей радіостанції MOTOTRBO™ дозволять співробітникам залишатися на зв'язку в будь-яких ситуаціях. Сьогодні цю систему зв'язку нового покоління обирають господарства по всьому світу — у Європі, Канаді, США тощо», — говорять в компанії.

Радіостанції MOTOTRBO™ гарантують абсолютно чіткий зв'язок. Функція »Інтелектуальний звук» дозволяє автоматично регулювати гучність звуку в залежності від рівня фонового шуму, а використання шумопригнічувальних фільтрів — чути голос співрозмовника голосно і чітко. При цьому висока чистота і чіткість передачі голосу залишаються незмінними по всій зоні покриття. А технологія мультиплексування за часом (TDMA) забезпечує в два рази більшу ємність викликів, ніж у аналогових радіосистем, що дозволяє більшій кількості співробітників користуватися голосовим зв'язком і передачею даних, не турбуючись про конфіденційність переговорів або перешкоди.

«Перехід з аналогового зв'язку на цифровий може здійснюватися поступово, не перериваючи робочі процеси, — по одній розмовній групі або відділу за один раз. Система може працювати в обох режимах — і аналоговому, і цифровому — та забезпечує розширений робочий функціонал: наприклад, функція «Переривання виклику» дозволяє забезпечити негайне з'єднання, якщо воно має вищий пріоритет. Функції «Людина впала» і «Робітник, що працює наодинці» дозволяють передавати тривожний сигнал, якщо співробітник не може покликати на допомогу самостійно. А у разі натискання кнопки екстреного виклику в якості додаткової обережності радіостанція продовжує автоматично посилати сигнал, поки хтось його не прийме», — пояснили в компанії.

Кожне господарство може підлаштувати систему під власні потреби до найменших дрібниць за допомогою програмних рішень: від обміну текстовими повідомленнями і відстежування місця знаходження транспортних засобів, вантажів та користувачів у режимі реального часу по ГЛОНАСС/GPS до контролю персоналу і управління виконанням робіт. І все це в одному пристрої.  

«Комплексні рішення MOTOTRBO™ дозволяють оптимізувати роботу кожної окремої ланки та всього підприємства в цілому, підвищити продуктивність кожного працівника та ефективність всієї команди. Разом з тим безвідмовна робота пристроїв гарантована навіть у найскладніших умовах. Наші радіостанції міцні, водонепроникні та вибухозахищені, що підтверджується випробуванням кожного продукту на довговічність в екстремальних умовах (Enhanced Accelerated Life Testing), в рамках якого моделюється інтенсивне використання пристрою протягом п'яти років», — зазначає директор ТОВ «Моторола Солюшинс Юкрейн» Ансар Тайметов.

В компанії зазначають, що широкий асортимент радіостанцій MOTOTRBO™ дозволяє підібрати оптимальну систему для господарства будь-якого розміру. А оскільки функціональні можливості MOTOTRBO™ у разі потреби можна легко розширювати, ця система зможе задовольнити будь-які потреби — поточні та майбутні, без значних додаткових інвестицій. Спеціалізовані рішення для диспетчерських служб пропонують всі необхідні функціональні можливості для швидкого реагування, мобілізації ресурсів та інформування груп співробітників. Такі комплексні рішення складаються з радіостанцій, інфраструктури, аксесуарів та програмного забезпечення (додатків).

«Завдяки системі TRBOnet PLUS оператори можуть відстежувати звукові виклики, передачу даних і місцезнаходження активів, а також фіксувати і аналізувати події, що відбулися. Інтерактивна карта дозволяє легко відстежувати місцезнаходження співробітників та інвентарю, відправляти і отримувати особисті текстові повідомлення для польового персоналу і швидко та ефективно реагувати на надзвичайні ситуації. Диспетчери також можуть оперативно встановлювати зв'язок між кількома організаціям або підрозділами компанії, що додатково збільшує гнучкість роботи», — додають розробники.

Система SmartPTT PLUS надає диспетчерам, керівникам і начальникам груп широкий спектр послуг, допомагаючи управляти наявним парком пристроїв, підвищувати продуктивність праці та оптимізувати використання активів. Налаштування призначеного для користувача інтерфейсу з гарячими клавішами забезпечує швидке і просте управління, а також відстеження звукових викликів, передачу даних і місцезнаходження активів, роботу з найсвіжішими записами та аналіз подій, що відбулися. Система дозволяє стежити за місцезнаходженням співробітників і обмінюватися приватними текстовими повідомленнями з виїзним персоналом для швидкого реагування на надзвичайні ситуації.

«Сьогодні інновації в українському сільському господарстві ще недостатньо популярні, — додає Ансар Тайметов. — Більш широко подібні рішення застосовуються тими, хто працює зі світовими лідерами. Там без цього вже просто не можна уявити бізнес. Для нас участь у «Агро-2019» стала можливістю наблизити український агросектор до таких технологій, показати їх переваги та додаткові вигоди, які приносить їх використання. І ми готові підтримувати наших клієнтів на кожному кроці використання наших систем MOTOTRBO™».  

Стабільну роботу систем MOTOTRBO™ без незапланованих простоїв допомагає забезпечувати служба підтримки. Motorola Solutions надає повний спектр послуг на всіх етапах — від підготовки до установки системи та її обслуговування вже після повного розгортання.


Для довідки: Motorola Solutions розробляє інноваційні рішення та надає послуги професійного зв'язку для надійного виконання найважливіших задач — від забезпечення громадської безпеки до розвитку і процвітання бізнесу. Рішення та послуги, що пропонує компанія, успішно застосовуються для організації ефективної роботи з мережевими пристроями, інфраструктурою, програмним забезпеченням та надання послуг у найрізноманітніших областях вже понад 90 років, а в Україні — з 1993 року.