Відсьогодні Україна торгує з Великобританією за новими правилами

01 квітня 2021, 17:32 3430

Перехідний період, запроваджений у зв'язку з виходом Великої Британії зі складу Європейського Союзу, закінчився 31 березня 2021 р.

Про це йдеться у повідомленні Державної служби з питань безпечності харчових продукті і захисту споживачів.  

«З 1 квітня 2021 року експортні вантажі з України до Великої Британії повинні супроводжуватись виключно формами ветеринарних сертифікатів, які опубліковані на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби в розділі «Сертифікати на експорт з України»-«Велика Британія», — зазначають у відомстві.

Водночас ввезення підконтрольних товарів із Великої Британії з 1 квітня можливе у разі, якщо вантажі супроводжуються:

- погодженими двосторонніми формами ветеринарних сертифікатів, які опубліковані на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби в розділі «Сертифікати на імпорт в Україну»-«Велика Британія»; 

- формами міжнародних сертифікатів, затверджених наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 14.07.2020 №1329 «Про затвердження форм міжнародних сертифікатів».

«З колегами з Великої Британії триває кропітка робота для забезпечення обох країн необхідними експортними та імпортними можливостями. На сьогоднішній день маємо 19 сертифікатів на експорт продукції та 11 сертифікатів на імпорт. Робота триває», — розповіла голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька. 

Із вимогами Великої Британії щодо торгівлі товарами можна ознайомитися  у розділі «Вимоги країни світу» за посиланням.