Керівництву ВАР оголосили недовіру

13 лютого 2020, 12:31 3137

Юридична фірма «ОМП», один із засновників Всеукраїнської аграрної ради (ВАР), публічно висловила недовіру керівникам ради і закликала розібратися зі справами організації на загальних зборах.

Партнери юридичної фірми «ОМП» Микола Орлов та Кирило Левтеров заявили, що керівники ВАР відійшли від засадничих принципів діяльності ВАР і фактично діють всупереч інтересам українських агровиробників, під час прес-конференції, яка проходила 11 лютого в «Укрінформ».

«У 2014 році ми разом з однодумцями, партнерами, колегами створили Всеукраїнську аграрну раду — громадську організацію, основною метою якої було обстоювання інтересів аграріїв. Вона створювалася, щоб незаангажовано, аполітично, без кулуарних інтересів донести голос аграріїв до владних кабінетів», — повідомив Микола Орлов.

Головним завданням організації був захист інтересів аграріїв, зокрема в юридичній та податковій сферах. За словами Кирила Левтерова, ситуація кардинально змінилася в 2018 р.: «Керівники ВАР почали гратися в політику. Критикувати владу, а не будувати міст із владою, як це планувалося. Підписувати меморандуми із, на нашу думку, не до кінця проукраїнськими політичними силами і змінювати свою позицію», — зазначив він.

Засновники переконані, що діяльність очільників організації неефективна та дискредитує ВАР. Так, діяльність Дикуна та Соколова спричинила втрату аграріями спецрежиму ПДВ, а постійні інформаційні війни з колишнім Міністерством аграрної політики та промисловості призвели до блокування дотацій фермерам у розмірі 1 млрд грн.

Втім, останньою краплею, яка змусила засновників ВАР публічно висловити недовіру Дикуну та Соколову, стала інформація про їхню участь у судовому процесі де-факто на боці російського «Єврохіму» проти Міністерства економіки та Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі. Як би не було дивно, але на думку засновників — ВАР у цьому процесі лобіює інтереси саме бізнесу з країни-агресора.

«Ми змушені вдаватися до такої публічності, щоб запросити до діалогу керівництво ВАР. Ми писали листи, намагалися зв'язатися по телефону, запрошували на зустріч. Але всі наші запрошення залишилися без відповіді», — пояснюють свої дії партнери «ОМП».

Тож юридична фірма «ОМП», як один із засновників ВАР, вимагає скликати загальні збори, щоб заслухати звіт керівництва в особі Дикуна і Соколова перед учасниками ВАР, проаналізувати фінансовий звіт організації та винести на голосування питання недовіри керівництву і переобрання очільників ВАР. В іншому разі співзасновники подаватимуть до суду.