Рада прийняла за основу «податкові новації»

01 липня 2021, 18:43 2594

Верховна Рада України прийняла за основу в першому читанні законопроєкт № 5600 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень».

За законопроєкт проголосували 264 народних депутата. Повідомляється на веб-порталі ВРУ. 

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков, підсумовуючи обговорення, зазначив, що цей законопроект викликає велику дискусію в залі. За його словами, Комітет його не доопрацював. Він дав доручення Комітету доопрацювати законопроект з урахуванням пропозицій народних депутатів та бізнесу.

N.B. Заради чого українське село «продають» за 100 млн грн?


Для довідки: зконопроєкт № 5600, який сьогодні має розглянути Верховна Рада України, несе ризики створення податкової прірви між добросовісними агровиробниками і тими, хто працює «в тіні». Серед іншого, документ також пропонує ввести дискримінаційну норму для і так збиткової галузі птахівництва та розширити повноваження контролюючих органів. Від впровадження нового механізму оподаткування для агровиробників Уряд очікує додатково отримати 100 млн грн. Але учасники ринку переконані, що замість прогнозованих надходжень до бюджету, країна втратить галузь птахівництва та знищить мале та середнє фермерство.