Рада дала «зелене світло» біоенергетиці

21 березня 2017, 17:44 3767

Верховна Рада сьогодні, 21 березня, прийняла законопроект № 4334 щодо стимулювання виробництва теплової енергії з альтернативних джерел.

За це рішення проголосувало 238 народних депутатів, повідомляє Держенергоефективності.

«Закон дозволить стимулювати залучення інвестицій у виробництво тепла «не з газу», замістити понад 3 млрд м3 газу в рік та залишити в бюджеті країни щонайменше $600 млн, збільшити обсяг виробництва тепла з відновлюваних джерел у централізованому теплопостачанні і, головне, зменшити тариф на тепло для споживачів на 10%» — підкреслив голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

За його словами, відповідно до цього закону інвестори, які реалізовуватимуть проекти із заміщення газу, отримають зафіксований на законодавчому рівні тариф на тепло з альтернативних джерел на рівні 90% від тарифу на тепло з газу для потреб бюджетних установ та населення.

Таким чином, вони матимуть гарантії повернення коштів, вкладених у такі проекти. Це стимулюватиме їх працювати в Україні та встановлювати в містах та селах твердопаливні котельні, когенераційні установки на біомасі тощо, додали в Держенергоефективності.