Пріоритети аграрної Одещини: у фокусі зрошення та переробка

10 червня 2021, 13:05 2505

Законодавчі змін щодо впровадження земельної реформи дають сподівання і можливість Україні увійти в ринкову економіку та стати світовими лідером із виробництва сільськогосподарської продукції.

Про це заявив голова Одеської облдержадміністрації Сергій Гриневецький під час конференції Grain Ukraine.

«В стратегії розвитку Одещини, затвердженої до 2027 року, зосереджено увагу насамперед на зрошуванні. Посуха останніх двох років довела до того, що південь Одеської області, за висновками науковців, практично перетворився на напівпустелю», — зазначив Сергій Гриневецький.

Він відмітив, що для уряду та Міністерства аграрної політики це питання теж є пріоритетом, і Одещина в цьому напрямку готова до спільної роботи. Вже сьогодні в регіоні ведуться роботи з розробки проєктів зі зрошення.

«Другий актуальний напрямок для області — переробка. Сьогодні на Одещині немає сучасних холодильних установок для зберігання продукції. Наші овочі та фрукти за споживчими показниками набагато кращі, ніж імпортовані, але ми не маємо потужностей для тривалого зберігання чи переробки», — підкреслив Сергій Гриневецький.

За його словами, Україна повинна стати державою, яка конкуруватиме на світових ринках не лише сировиною, але й переробленою продукцією.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua