Озимини посіяно на 160 тис. га більше, ніж торік

19 грудня 2018, 15:55 1737

В Україні цієї осені посіяно озимих на 160 тис. га більше в порівнянні з минулим роком. Площі збільшилися під озимою пшеницею, ячменем і ріпаком.

Про це повідомив заступник міністра аграрної політики та продовольства Володимир Топчій під час підсумкової прес-конференції Мінагропроду.

«Цього року посівна площа під озимими складає 8,2 млн га, з яких 6,1 млн га займає озима пшениця, 1,08 млн га — озимий ріпак, 0,9 млн га — озимий ячмінь та 0,12 млн га — озиме жито. В порівнянні з минулим роком усі культури, окрім жита, збільшили площі», — зазначив Володимир Топчій.

За його словами, загалом погодні умови восени були сприятливими, сходи отримані на всій площі, і сьогодні близько 86% посівів перебувають у доброму та задовільному стані. Також є всі передумови розраховувати на вдалу перезимівлю.

«Що ж стосується ярих, то в переважній більшості господарств ґрунт уже підготовлений до висіву конкретних культур, що дає підстави робити висновки, що кардинальних змін у посівних площах не відбудеться», — зазначив Володимир Топчій.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua