Визначено найбільш стійкий до посухи силосний гібрид UNIVERSEED

15 серпня 2019, 11:58 2002

Менеджери відділу агротехнологій ТОВ «ЛНЗ» (LNZ Group) з 2 по 8 серпня провели Crop Tour з оцінки силосних гібридів кукурудзи бренду UNIVERSEED, які були розміщені в різних ґрунтово-кліматичних умовах України.

Мета обстеження посівів — виявити загальні особливості розвитку та стійкості гібридів S3825, S3909 та S4210 до негативних факторів, йдеться у повідомленні UNIVERSEED на сторінці у Facebook.

«Через підвищення середньорічної температури та нерівномірне випадання опадів питання стійкості гібридів кукурудзи до посухи зараз є актуальним», — зазначають в компанії.

Оцінку проводили візуально згідно з методикою виявлення впливу посухи у вигляді підгоряння нижніх та верхніх листків у фазі молочно-воскової стиглості (R3-R5, BBCH 71-81) за шкалою:

1 бал — підгоріло все листя на кукурудзі;

3 бали — підгоряння нижніх 3-4 листків і верхніх 2-3 листків;

5 балів — підгоряння нижніх 2-4 листків і 1 верхнього листка;

7 балів — підгоряння нижніх 2-4 листків;

9 балів — немає прояву.

«Силосні гібриди кукурудзи UNIVERSEED показали досить високу посухостійкість, особливо на піщаних ґрунтах та при недостатній кількості вологи. У середньому вони ранжувалися у такому порядку: S3825 — 5-7 балів, S3909 — 6-8 балів, S4210 — 7-9 балів. Отже, найбільш посухостійким на пізніх фазах розвитку є гібрид S4210», — йдеться у повідомленні.


Для довідки: LNZ Group — сучасна диверсифікована компанія з 170-річною історією. Один із лідерів насіннєвого ринку України з багаторічним досвідом роботи з провідними міжнародними компаніями-селекціонерами з виробництва насіння кукурудзи, соняшнику, сої, пшениці, гороху, ячменю.

Компанія розвиває три напрямки бізнесу: агровиробництво (Agro), насінництво (Product) і дистрибуцію (Market). Обробляє 70 тис. га землі і має більше 3 тис. працівників в сезон.

До складу LNZ Group входить 33 агрофірми, а також спеціалізований завод з виробництва кукурудзи, багатофункціональний завод з виробництва насіння пшениці, ячменю, гороху, сої, соняшнику, льону, спельти, два елеватори в Черкаській і Сумській областях, 5 логістичних центрів і власний митний склад.