Такі дані надало Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України на запит «Радіо Свобода».
При цьому, частково річні квоти використано на такі продукти:
- ячмінну крупу та борошно (річний обсяг 7,8 тис. т) використано на 83%;
- кукурудзу, кукурудзяне борошно та гранули (650 тис. т) — на 74%;
- цукор (понад 20 тис. т) — на 45%;
- крохмаль (10 тис. т) — на 34%;
- оброблену продукцію з зернових (2 тис. т) — на 30%;
- м'ясо птиці та напівфабрикати з м«яса птиці (70 тис. т основна, 20 тис. т додаткова) — на 25% і 4% відповідно;
- яйця та альбуміни (3 тис. т основна і 3 тис. т додаткова) — 25% і 0% відповідно.
Менше вичерпані річні квоти на овес (4 тис.т — річний обсяг) — 21%; часник (500 т) — 16%; пшеницю м'яку, пшеничне борошно і гранули (1 млн т) — 13%; висівки, відходи та залишки (22 тис. т) — 10%; продукцію з обробленого молока (2 тис. т) — 5%, продукти переробки солоду та крохмалю (2 тис. т) — 4%; оброблену продукцію з цукру (3 тис. т) — 3%.
Незначно (на 2% і менше) використані квоти на вершкове масло та молочні пасти (3 тис. т — річний обсяг); ячмінь, ячмінне борошно та гранули (350 тис. т); оброблений крохмаль (2 тис. т); етанол (100 тис. т); інші цукрові продукти (20 тис. т); харчові продукти (2 тис. т); цукрові сиропи (2 тис. т), гриби (1 тис. т за основною і додатковою квотою разом).
Зовсім не використано квоти до ЄС на солод та пшеничну клейковину (7 тис. т — річний обсяг); оброблену продукцію з молочних вершків (500 т); молоко, вершки, згущене молоко та йогурти (10 тис. т); сигари та цигарки (2,5 тис. т); оброблену продукцію з масла (250 т); манітол сорбіту (100 т).
Щодо вичерпаності річних квот на м'ясо баранини, яловичину та свинину у Міністерства економіки даних немає, адже відомство не має доступу на ринок.
Тарифні квоти ЄС встановлено загалом для 36 видів товарів.