Названо основні підприємства-боржники із зарплат в АПК Полтавщини

27 липня 2021, 18:00 2904

Заборгованість із заробітної плати на підприємствах агропромислового комплексу Полтавської області станом на 1 липня 2021 р. склала 37,3 млн грн і борги не зменшуються.

Про це йшлося під час засідання тимчасової робочої групи з питань погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах АПК області, повідомляє Департамент агропромислового розвитку Полтавської облдержадміністрації.

Найбільшим боржником залишається ДП «Полтавський КХП» та підприємства системи «Гадячсир». Заборгованість цих підприємств перед працівниками складає 17,7 млн грн та 17,8 млн грн відповідно.

В.о. директора «Жовтневий спиртовий завод» Олександр Павленко відмітив, що на сьогодні завод працює, але актуальна проблема із збутом продукції. Адміністрація працює в напрямку пошуку нових каналів збуту продукції. Керівник підприємства надав графік погашення заборгованості із заробітної плати.

«Набагато складніша ситуація склалася на державному підприємстві «Полтавський КХП». Наказом Регіонального відділення ФДМУ по Полтавський та Сумській областях № 722 від 2 липня 2021 р. прийнято рішення про приватизацію єдиного майнового комплексу державного підприємства «Полтавський комбінат хлібопродуктів». На сьогодні на заводі проводяться ремонтні роботи», — зазначили в ОДА.

За результатами роботи комісії посадові особи Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації отримали відповідні доручення.