Податкова призупинила перевірки умов зберігання пального аграріями

09 березня 2021, 11:49 1853

Державна податкова служба (ДПС) призупинила фактичні перевірки дотримання правил зберігання пального сільгосппідприємствами для власних потреб.

Про це йдеться у повідомленні ДПС за підсумками зустрічі керівника відомства Олексія Любченка з головою Всеукраїнського конгресу фермерів Іваном Слободяником.

У відомстві зазначили, що керівництво ДПС погоджується з необхідністю перегляду суми штрафів за порушення умов зберігання пального.

«Однак ДПС є органом виконавчої влади і діє в рамках чинного законодавства. Врегулювання цієї проблеми знаходиться саме в законодавчій площині. З огляду на це, Державною податковою службою тимчасово припинені фактичні перевірки до законодавчого вирішення цього питання. Податківці готові долучатися до розробки пропозицій щодо перегляду санкцій у відношенні порушень», — сказано в повідомленні.

У службі також пообіцяли, що всі матеріали перевірок, які знаходяться на стадії оскарження, будуть уважно розглянуті відповідно до законодавства.


Для довідки: раніше повідомлялося, що Міністерство аграрної політики і продовольства спільно з Державною податковою службою має намір розробити законопроект, який вирішить проблему неадекватно високих штрафів для аграріїв за несвоєчасне оформлення ліцензій на зберігання палива і помилки, які допускають аграрії при отриманні ліцензій.