На Вінниччині працюють 95 кооперативів

21 березня 2018, 15:42 4326

Кооперація та розвиток підприємництва  для громад — це ефективно: створюються робочі місця, додана вартість залишається в громаді і використовується  на соціальні потреби та розширення виробництва.

Про це сказав директор Вінницького ЦРМС Олег Левченко під час навчального семінару «Розвиток кооперативного аграрного руху», який проходить у Вінниці за участю представників об'єднаних територіальних громад із трьох областей України — Чернігівської, Чернівецької та Полтавської, інформує прес-служба Вінницької ОДА. 

Учасники семінару знайомляться із досвідом та успішними практиками громад Вінницької області з розбудови своїх територій. У ході візиту представники ОТГ відвідають Северинівську та Томашпільську ОТГ, Снітківську та Антонівську сільські ради.

«У Вінниці є гарний приклад кооперації — італійські сири з успіхом виробляються якраз за принципом кооперації, але можливості є в кожній громаді. Поки що таких прикладів небагато: в Северинівській ОТГ розвивається переробка плодово-ягідної сировини, Барська ОТГ та інші. Ми вирішили обговорити  кооперативний рух та його напрями, адже це перспективно і потрібно селу, аграрному бізнесу та фермерству в цілому», — наголосив Олег Левченко.

За словами директора департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Вінницької ОДА Валентини Кирилюк, сьогодні на Вінниччині затверджено нову програму підтримки сільгоспвиробників на 2016-2020 рр., за якою виділено 1,5 млн грн для потреб розвитку та запроваджено програму кредитування під  6% на 3 роки. Загалом в області створено 95 кооперативів, з них ефективно працюють молочно-товарні господарства, кооперативи з обробки землі та садівництва.


Людмила Лебідь, AgroProtal.ua