На Львівщині створюють атлас земель

06 серпня 2018, 14:32 1686

Голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка 30 липня 2018 р. узгодив з представниками проекту «Німецько-український агрополітичний діалог» напрями співпраці та залучення німецьких експертів у питання врегулювання земельної галузі на Львівщині.

Як говориться у повідомленні Львовської облдержадміністрації, очільник області ознайомив гостей із досягненням регіону в процесі інвентаризації земель та способах допомоги фермерам з допомогою проведеного аудиту.

«Півтори року тому на Львівщині, не чекаючи централізованої вказівки, розпочався процес обліку усіх наявних земель сільськогосподарського призначення. В цьому питанні варто відзначити позитивну співпрацю департаментів агропромислового розвитку, економічної політики та Головного управління Держгеокадастру у Львівській області. Співпраця із проектом «Німецько-український агрополітичний діалог», дозволить пришвидшити цей процес та створити своєрідний атлас земель», — наголосив Синютка.

Гості, своєю чергою, зазначили, що важливим елементом економічного зростання регіону є облік землі, тому проекті є окремий відділ, що займається цим питанням.

«Наша ціль — допомогти втілити німецький досвід у цій сфері. Ідея планування розвитку сільських територій повинна передбачати наявність певних інструментів, зокрема, каталог земель. Це дозволить мати розуміння, яка сільська місцевість потребує більшої допомоги, ніж інша», — зазначив керівник проекту «Німецько-український агрополітичний діалог» Фолькер Зассе.

У межах зустрічі сторони зійшлися на думці про доцільність та актуальність співпраці не лише на міждержавному рівні, а й між регіональними представництвами та дрібними фермерами.

Окрім того, під час розмови порушили питання проведення інвентаризації лісів та створення подібного атласу.