Думка: Українські аграрії відкриті для нових технологій

27 листопада 2019, 10:40 1599

Українські аграрії з точку зору економіки готові запроваджувати у виробництво нові технології, але з боку емоційної та психологічної готовності це дається складніше. Відмовитись від системи, яка працювала багато років, приносить стабільні прибутки, під яку купувалася техніка, підбирали технології, — доволі важко.

Про це AgroPortal.ua розповів директор компанії Vitagro Partner Роман Рибак.
 
«Під час виставки Agritechnica ми мали зустріч з латвійською компанією Bioenergy, яка з 1991 року займається біотехнологіями і пропонує цілу технологію, яка включає безвідвальний обробіток ґрунту за технологією no-till, прямий висів, використання бактерій та грибів для покращення властивостей ґрунту», — зазначає Роман Рибак.
 
За його словами, команда Vitagro Partner завжди знаходиться в пошуку нових технологій і відкрита для інновацій, тому розглядає можливість співпраці з латвійською компанією Bioenergy та використання їхнього досвіду та напрацювань у запровадженні біотехнологій.
 
«Оскільки Vitagro Partner співпрацює з багатьма сільгоспвиробниками в Україні як дистриб’юторська та сервісна компанія, то, можливо, ми станемо носіями і популяризаторами цих технологій в нашій країні», — зазначає Роман Рибак.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua