Думка: Співпраця України та Великобританії вигідна обом країнам

10 жовтня 2018, 12:55 1899

Співпраця України та Великобританії має багато перспектив.

Про це заявив президент асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Алекс Ліссітса під час презентації на Ukrainian week in London, говориться у повідомленні УКАБ.

«Повна лібералізація торгівлі між Великобританією та Україною принесе нижчі ціни для британських споживачів, забезпечить продовольчу безпеку через диверсифіковану торгівлю. Крім того, можлива плідна співпраця з ланцюгами постачання та перевезення різних сільськогосподарських продуктів як молочка та птиця, які високо затребувані на зростаючих ринках в Африці і Азії», — сказав він.

За словами Ліссітси, спільна робота також може бути цікава у напрямках інвестиційних можливостей для британських фондів у агробізнес України, ІТ та агро стартапів,  освіти та обміну знаннями.

Він також зазначив, що наслідки Brexit для ЄС полягають в тому, що він втратить один із своїх найбільш ліберальних на налаштованих на реформи членів. У той час Великобританія зіткнеться з проблемою самостійного розвитку та регулювання власної сільськогосподарської та торговельної політики.

Ліссітса вважає, що головними завданнями для України в майбутньому є: відкриття ліберального ринку землі, а також прозорість бізнесу, вирішення проблем з транспортною інфраструктурою та питання відсутності людського капіталу в сільськогосподарському секторі.