Милованов озвучив основні реформи в агросекторі

30 серпня 2019, 15:15 2412

Новопризначений міністр економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов назвав об'єднання МЕРТ і Мінагропроду стратегічним кроком, який дозволить прискорити реалізацію ключових реформ агросектора.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Тимофій Милованов підкреслив, що серед головних кроків оновленого міністерства буде приватизація державних підприємств, впровадження ринку земель сільськогосподарського призначення, детінізація аграрних ринків і земельних відносин, лібералізація трудових відносин — збільшення кількості легальних робочих місць, розширення доступу до міжнародних ринків, перезавантаження системи професійного навчання, модернізація підходів до наукових досліджень і впровадження інновацій в аграрному секторі.

«Для міністерства є важливою синхронізація діяльності всіх ринків і впровадження ефективних, прозорих і зрозумілих правил гри. Реформа аграрної сфери з урахуванням її комплексності вимагає стратегічного узгодження з ключовими змінами в інших сферах», — зазначив Милованов.

За його словами, дерегуляція і діджіталізація — це ключові інструменти боротьби з корупцією в сферах апробацій, сертифікації та дозвільної діяльності пов'язаних з доступом новітніх засобів виробництва в аграрному секторі та доступу виробленої с/г продукції до українських та міжнародних споживачам.

«Приватизація державних підприємств — ліквідація неефективності в управлінні суб'єктами господарювання і прямих втрат державного бюджету», — додав Милованов.

Він підкреслив, що перезавантаження системи державної статистики дозволить отримати чіткі цифри, за показниками розвитку галузі та формувати прогнозовані довгострокові орієнтири і пріоритети державної політики в агросфері.

«Об'єднання міністерств носить стратегічний характер. І в цьому стратегічному вимірі нам критично потрібно почути ключових стейкхолдерів. Ми плануємо проведення координаційної зустрічі з представниками аграрного сектора для визначення больових точок і перспектив. Налагодження ефективного діалогу — наш виклик і можливість. Буде докладено максимум зусиль, щоб життєвий сільськогосподарський цикл не було порушено», — підсумував він.