Милованов обіцяє створити 200 тисяч робочих місць на селі

20 лютого 2020, 09:16 2150

Уряд планує впродовж наступних 5 років зрівняти рівень зарплат у містах та селах. А також створити 200 тис. нових робочих місць на селі.

Про це йдеться в урядовій стратегії розвитку сільських територій,  повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, агропромисловий комплекс розвивається, однак українські села все ще не мають достатньо ресурсів, щоб бути успішними.

«За найближчих 5 років — плануємо створити 200 тис. нових робочих місць на селі. Тому для розвитку села важливою є реформа ринку праці, яка дозволить захистити права людей. Ми прагнемо легалізувати та зменшити бюрократію за тими видами трудових відносин (наприклад, сезонні роботи), які зараз, по факту, поза правовим полем», — заявив міністр.

Також Милованов зазначив, що зрівняють середні зарплати у селах та містах.

«Ми плануємо вирівняти рівень заробітної плати за середнім рівнем по країні — з 85% до 100%», — додав він.

Більше можливостей для села планують відкрити через: залучення прямих інвестицій у сільське господарство; збільшення переліку програм державної підтримки; створення спеціального фонду; бізнес-інкубатори для 5 тисяч учасників, які готові створювати малі та середні підприємства; нові механізми для кооперації; підтримку виробників органічної продукції; заходи ОТГ для підвищення комфорту жителів.