Мартинюк: Мінагропрод підтримує повернення експортного ПДВ на олійні

19 грудня 2017, 15:45 3459

Міністерство аграрної політики та продовольства України не підтримує відмову від сплати та компенсації експортного ПДВ на соняшник, ріпак та сою.

Про це сьогодні у ході Всеукраїнського аграрного віче заявив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Максим Мартинюк.

Він пообіцяв обговорити з прем'єр-міністром України Володмиром Гройсманом можливість заяви на засіданні уряду 20 грудня по те, що Кабінет міністрів також не підтримує скасування експортного ПДВ на олійні.

У свою чергу, народний депутат член парламентського Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Вадим Івченко наголосив, що законопроект № 7403 про повернення сплати та компенсації експортного  ПДВ на олійні вдасться внести у сесійну залу не раніше четверга, 21 грудня. За його словами, члени аграрного комітету наполягатимуть, щоб відповідний законопроект винесли на розгляд податкового комітету уже завтра.

«Спочатку законопроект має розглянути податковий комітет. У іншому випадку його не вдасться у четвер внести до зали», — констатував він.

Представники аграрних асоціацій завтра мають намір пікетувати засідання податкового комітету парламенту. Про це домовилися учасники Всеукраїнського аграрного віче. Подальші кроки, за словами голови Аграрного союзу України Геннадія Новікова, аграрії визначатимуть вже за підсумками завтрашнього дня. 


Алла Стрижеус, AgroPortal.ua