Китайці готові інвестувати у переробку картоплі в Україні

13 травня 2019, 09:52 1952

Китай готовий інвестувати у промислове виробництво крохмалю в Україні.

Про це йшлося під час зустрічі заступника міністра аграрної політики та продовольства України Віктора Шеремети з делегацією КНР щодо інвестування у будівництво в Україні підприємств з виробництва картопляного крохмалю та його подальшого експорту на ринки Південно-Східної Азії.

Представники китайської сторони відмітили, що український крохмаль за своїми якісними показниками повністю задовольняє китайський ринок.

В свою чергу Шермета відмітив, що Мінагропрод зацікавлений в іноземних інвестиціях у будівництво на території України підприємств з виробництва картопляного крохмалю, що сприятиме формуванню потужної промислової переробки картоплі та подальшому розвитку галузі картоплярства в цілому.

Введення нових потужностей дозволить  вітчизняним виробникам картоплі диверсифікувати виробництво за рахунок вирощування різних видів картоплі, у тому числі, для переробки на крохмаль, а виробникам картопляного крохмалю — освоювати нові ринки збуту.

«Україна посідає 4-е місце у світі за обсягами валового виробництва картоплі, виробляючи понад 20 млн тонн щорічно. Проте виробництво картопляного крохмалю в Україні, хоч і має стійку тенденцію до зростання, але не повністю забезпечує внутрішній ринок, а динаміка експорту такої продукції має ситуативний характер. Тому Мінагропрод готовий підтримувати та створити «зелену дорогу» для інвестицій китайських партнерів у цю галузь», — зауважив Віктор Шеремета.


Для довідки: до 2000 року в Україні працювало 17 профільних підприємств з виробництва картопляного крохмалю, на цей час здійснюють діяльність 4 підприємства.