Китай відкрив ринок для українського меду і ріпакового шроту

27 листопада 2019, 17:22 7360

Делегація України досягла низки домовленностей щодо експорту на ринок Китаю української продукції.

Про це заявив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України — торговий представник України Тарас Качка на своїй сторінці у Facebook.

«Дуже продуктивною виявилася зустріч з Генеральною митною адміністрацією КНР. Ми проговорили усі наші дії по всіх товарних позиціях — молочна продукція, пшениця, ячмінь, горох, квасоля, горіхи, черешня, лохина, риба тощо. Робота по всіх цих товарах значно інтенсифікується», — написав він.

Качка зазначив, що сторони також завершили узгодження протоколу по м'ясу птиці, що сприятиме відкриттю ринку КНР для цього товару до кінця цього року.

«Ну і нарешті — підписали два протоколи щодо ріпакового шроту і меду. Так що шановні виробники — можете відправляти», — підкреслив заступник міністра.

Також Тарас Качка додав, що провів низку зустрічей, на яких з представниками Китаю обговорив реструктуризацію контролюючих органів,  B2B зв'язки в аграрній сфері і допомогу в участі у виставках,  сучасні технології і співпрацю у цій сфері.

«Короткий підсумок — наші відносини з Китаєм мають всі шанси перерости в системні, серйозні і по справжньому дорослі. Цим шансом потрібно скористатися не задля отримання кількох кредитів, а для побудови міцної основи для довгострокової співпраці», — підсумував він.