Фермери Луганщини вирощені овочі переробляють на соління

27 жовтня 2021, 10:29 3214

Фермерське господарство «Вєлєос» на Луганщині вирощує овочі та щорічно переробляє понад 5 тис. т продукції.

Про це в коментарі для AgroPortal.ua розповіла в.о. директора Департаменту агропромислового розвитку Луганської облдержадміністрації Любов Безкоровайна.

За її словами, це — одне з тих підприємств, що створюють продукти з доданою вартістю в регіоні.

ФГ «Вєлєос» обробляє 5 га землі у селі Велика Чернігівка Щастинського району. Далі молоде підприємство переробляє їх на соління, які продає під брендом «Пан Посол».

N.B. #ІндексАПК. Попри окуповані території Луганщина збирає рекордний врожай

«За сімейними рецептами виробляють салати по-корейські, томати консервовані та квашені, огірки мариновані і квашені, капуста квашена, маринований перець і баклажани, домашні соуси, аджику з часником, кетчуп», — уточнила в.о. директора Департаменту АПР.


Для довідки: за статистичними даними, у 2020 р. підприємства Луганської області зібрали 0,16 тис. т овочевих культур при середній врожайності 83,2 ц/га.


Ірина Кравченко, AgroPortal.ua