Що показували аграріям на International Field Days Ukraine?

27 червня 2018, 10:11 3720

На Київщині, 20 - 22 червня відбулася 2-га виставка технологій рослинництва «International Field Days Ukraine/Міжнародні дні поля в Україні».

На International Field Days Ukraine в одній локації, безпосередньо на полі площею 11 га, всього 128 компаній з України, Німеччини, Австрії, Франції, Нідерландів, Польщі та США представили українським аграріям свої нові селекційні пропозиції, інноваційні агротехнології та актуальні технічні рішення. Про це повідомляють організатори заходу.

Всього на 40 дослідних ділянках було продемонстровано близько 400 перспективних сортів і гібридів затребуваних ринком сільськогосподарських культур і технології захисту і підживлення. Одним з ключових заходів International Field Days Ukraine стало традиційне змагання виробників обприскувачів на трасі з випробування стійкості штанг від таких світових лідерів сільгоспмашинобудування, як: Agrifac, Amazone, Apache, Berthoud, John Deere, Horsch, Jacto.

В цілому представники АПК змогли оцінити ефективність і ресурсоощадність близько 300 машин і агрегатів для обробки грунту, посіву та збирання, щоб вибрати оптимальні рішення для свого господарства. Великий інтерес викликала і презентація різних технологій надземного зрошення польових культур, а також інноваційне рішення підземної іригації від компанії Unifer.

В рамках International Field Days Ukraine 2018 організатори ініціювали панельну дискусію на тему «Безперервний трансфер технологій — кращі практики», під час якої українські агровиробники та громадські діячі подискутували з ТОП-персонам міжнародного агробізнесу, а саме: заступником генерального директора DLG International Ларсу Гуф-Рюлеманну, керуючим директором HORSCH Maschinen GmbH Міхаелем хоршо, директору з продажу, LEMKEN GmbH & Co. KG (Німеччина) Карл Хубертус Рехером, Дірком Стратманом, спікером з питань співпраці з Україною Німецького Агробізнес Альянсу в Німецькому комітеті по східноєвропейських економічних відносин (Німеччина) і керуючим директором John Deere International GmbH, по впровадженню інновацій в український агросектор.

В якості платформи для інновацій і трансферу нових знань International Field Days Ukraine не обійшли увагою і молодих фахівців. Так в останній день виставкою проходили спеціальні навчальні тури «Uni on the field / Універ на полі», в якій взяли участь 285 студентів і викладачів з 14 навчальних закладів аграрного профілю.