Парк зерновозів Укрзалізниці з початку року зріс на 3 тисячі

03 серпня 2018, 17:30 2173

«Укрзалізниця» за сім місяців 2018 р. збільшила на 3271 одиницю власний парк хопер-зерновозів. Зараз він становить 18430 одиниць, тоді як на початку 2017 року — 15 159 одиниць.

Про це повідомив в.о. голови правління «Укрзалізниці» Євген Кравцов, йдеться в повідомленні компанії.

За його словами, також збільшили свій парк зерновозів приватні власники рухомого складу. Тільки з початку року вони придбали у вітчизняних вагонобудівних заводів 1056 хопер-зерновозів, що на 26 одиниць більше, ніж за весь 2017 рік.

Окрім того, «Укрзалізниця» в маркетингових 2018-2019 роках змінить концепцію перевезення зернових вантажів.

«Маємо збільшити з 10 до 20 кількість маршрутних відправок зернових вантажів на добу. Такі відправки охоплять 80% наявного парку, що дасть можливість зменшити обіг вагону в русі як у навантаженому, так і в порожньому стані, обмежити вантажовласників у бажанні використовувати вагони компанії як склади на колесах у припортових станціях, і в цілому маршрутизація збільшить кількість перевезень зернових культур за плановий місяць», — зазначив Євген Кравцов.

Також він вважає, що завдяки організації маршрутизації ринок зможе якісно планувати перевезення.

«Замовник відповідно до графіка, заздалегідь, знаючи про підхід маршруту під навантаження, консолідує вантаж на визначених дільницях, що дає змогу не використовувати здвоєння, а в деяких випадках і зтроєння планів до перевезення. Завдяки такій організації перевезень «Укрзалізниця» надає якісніші послуги з перевезення, а також забезпечує замовникам прозоре планування транспортування вантажів», — резюмував Євген Кравцов.