Фермеру, щоб стати більш ефективним, достатньо мати смартфон

21 січня 2019, 10:51 2090

Фермеру не потрібно робити великі інвестиції, щоб стати більш ефективним, йому достатньо мати смартфон.

Таку думку у рамках Міжнародної виставки «Зелений тиждень», говорячи про цифрове сільське господарство і інтелектуальні рішення для його майбутнього, висловив SEO компанії Spacenus Ліонель Борн (Lionel Born).

Компанія Spacenus займається космічним аналізом, і тісно співпрацює з Європейським космічним агентством. 

«Наше завдання — зробити свій внесок в цифрове господарство, адже ми розуміємо, що це зменшить негативний вплив на навколишнє середовище і зробить сільське господарство ефективним та прибутковими. Але ми бачимо, що ферми не використовують ці технології. Саме тому ми розробили додаток для фермерів, за допомогою якого вони зможуть управляти фермою через декілька систем одночасно», — каже Ліонель Борн. 

Наприклад, одна із систем здатна виявляти поживні речовини в листі рослин через смартфон. Фермеру достатньо зробити фото рослини, а наша система виявить шість різних поживних речовин, потім калібрується супутникове зображення цього поля і тим самим «виробляємо найбільш точні карти для запилення, які допоможуть зменшити вплив на навколишнє середовище».

На думку Ліонеля Борна, світ і далі розроблятиме розумні додатки, які є простими у використанні та масштабованими. 

«Ці сучасні технології будуть доступні всьому світу, а не лише великим фермерам з Німеччини чи Сполучених Штатів, які можуть дозволити собі поставити в трактор датчик за €30 тис.», — каже він.

Сільське господарство має бути узгоджене з природою, тому ми не можемо прискорити цей процес, підсумував експерт.


Іванна Панасюк, AgroPortal.ua