Виробник: Продажі української сільгосптехніки зростатимуть

13 травня 2018, 10:36 4760

Динаміка останніх років дає змогу з упевненістю говорити — продаж техніки в Україні зростатиме.

Таку думку висловив керівник відділу збуту ТОВ «Завод Кобзаренка» Микола Купко, говориться у повідомленні асоціації «Український клуб аграрного бізнесу».

«Все більше і більше аграріїв починають розуміти, що високоякісна техніка забезпечує високий урожай. Одним із наочних прикладів є самозавантажувальний причіп-тюковоз ПТ-30, який сам збирає, транспортує й розвантажує рулони соломи з поля. При використанні тюковоза ПТ-30 необхідний лише один трактор, який не потребує додаткової техніки і не вимагає організації роботи цілого комплексу с/г машин на багато днів», — сказав він.

Купко пояснив, що на завантаження 30 тюків потрібно приблизно 20 хвилин, що дає змогу зібрати рулони з 100 га поля і перевезти їх на відстань 5 км за 2 дні. Таким чином двома тюковозами за один день можна заготовити до 1000 тюків.

«Окупність такого тюковоза складає один сезон, а термін експлуатації — десятки років. І таких прикладів можна наводити багато, тому «Завод Кобзаренка» постійно нарощує виробництво, аби в сезонний період задовольнити якомога більше підприємств аграрної сфери», — додав він.

Купко вважає, що зростанню сприятиме державна компенсація вартості сільгосптехніки.

«Створення державної програми компенсації вартості техніки — це важливий крок вперед у розвитку с/г машинобудування. Такі програми давно працюють у інших країнах і своїм прикладом показують високу ефективність. Звичайно, виникатимуть певні труднощі, непорозуміння (наприклад, відкриття рахунку у державному банку, довготривалий період розгляду заяв на компенсацію та ін.), проте з часом все повинно дійти до автоматизму і надасть змогу акумулювати якомога більше коштів та підвищити рівень довіри до держави», — сказав він.

Купко уточнив, що у 2017 році відшкодуванню підлягали 6 одиниць техніки «Заводу Кобзаренка» і програмою скористалися близько 10 клієнтів. На сьогодні перелік техніки збільшився до 32 одиниць і число охочих придбати техніку та повернути 25% коштів зростає.


Для довідки: Нещодавно вітчизняна компанія «Завод Кобзаренка» стала членом асоціації «Український клуб аграрного бізнесу». Товариство на сьогодні є виробником № 1 тракторних причепів в Україні. На заводі налагоджено виробництво тракторних причепів, перевантажувальних бункерів-накопичувачів, цистерн для води, жижі та ЗЗР, тюковозів, розкидачів міндобрив, зернопакувальної техніки, а також шнеків, ковшів, відвалів та ін.