Думка: Дрони — найпродуктивніше рішення для захисту культур

01 вересня 2021, 10:03 3222

На Дні поля Digital Field «Кукурудза: результат на максимум!» оцінили сучасні технічні рішення для захисту культур, зокрема дрони-обприскувачі.

Про це повідомляє прес-служба компанії AgriLab.

«Дрони-обприскувачі є на сьогодні найпродуктивнішим рішенням — один XAG XP2020 із захватом 7 м з баком для робочого розчину 20 л може закривати до 18 га за 1 год, — наголошує менеджер із продажу компанії Drone.UA Руслан Ільченко. — Він працює на акумуляторі й оснащений отомайзерами — ротаційними форсунками. В залежності від швидкості обертання можна змінювати розмір краплі в діапазоні 85-550 мкм. Для циклічної роботи вистачає стандартного комплекту: дрон, баки (2 шт.), акумулятори (2 шт.) і зарядний пристрій. Час роботи акумулятора — 12 хв., час зарядки — 12 хв. Таким чином, ми можемо працювати циклічно лише з двома акумуляторами».

Також компанія «Агротерра» представила Undercover®, який дозволяє всебічно, в тому числі з внутрішньої частини листа, покропити рослини. Головний елемент — блок із трьома форсунками, що через довгу стійку монтується на штанзі обприскувача. Під час роботи Undercover® рухається в міжрядді, а потік розчину розділяється на 3 факели, направлених: знизу-вгору праворуч, знизу-вгору ліворуч і знизу-вгору назад. Коли треба покропити тільки міжряддя, основні виходи блокуються, й задіюється четверта, додаткова форсунка, встановлена по центру блоку.