Корейці допоможуть українським фермерам оновити парк сільгосптехніки

03 жовтня 2016, 11:11 2257

Міністерство аграрної політики та продовольства України та корейська компанія POSCO DAEWOO підписали протокол про наміри щодо реалізації проекту з оновлення сільськогосподарської техніки в Україні для малих і середніх українських сільгоспвиробників.

Відповідний протокол був підписаний під час другого форуму «Економічне співробітництво Україна — Корея» заступником міністра аграрної політики та продовольства з питань євроінтеграції Ольгою Трофімцевою та старшим виконуючим віце-президентом компанії POSCO DAEWOO Corp. Кім Сонгю, інформує прес-служба аграрного відомства.

Коментуючи дану подію Ольга Трофімцева зазначила, що підписання протоколу з корейською компанією визначає напрями співробітництва між двома державами в аграрній сфері. 

«Підписанням протоколу сторони погоджуються розробити спільну програму із забезпечення новітньою сільськогосподарською технікою малих та середніх сільськогосподарських виробників в Україні. Вона допоможе зробити важливий внесок у стабілізацію та послідовний розвиток її агропромислового комплексу», — сказала вона.

Наступним кроком у співпраці за даним напрямком має стати створення спільної робочої групи з метою розробки плану дій, необхідних для започаткування програми. Робоча група формується з компетентних фахівців обох сторін і профільних асоціацій України та має на меті:

  • визначення загальних принципів та умов, які є необхідними для ефективної реалізації програми; 
  • підготовку переліку сільськогосподарської техніки для програми;
  • пошук відповідного українського партнера для реалізації програми;
  • підготовку проекту детальної та конкретної угоди про терміни і умови реалізації програми.

Для довідки: В 2015/16 МГ Україна стала основним постачальником фуражної пшениці в Республіку Корея, і випередила за цим показником такі країни ЄС як Франція, Болгарія і Данія.